SİLVİYA KONAKLARI SİTE YÖNETİMi

Bir yaşam ayrıcalığı...
Sitemiz Genel Kuralları

Siteye/ Siteden Taşınma

1.      Siteye / Siteden yeni taşınacak daire sahiplerinin taşınmayı gerçekleştirmeden en az 3 gün önce SİLVİYA KONAKLARI SİTE YÖNETİMİNE  bilgi vermesi gerekmektedir.

2.      Taşınma gerçekleşmeden önce dairenin varsa aidat ve su borcu eski kat maliki tarafından ödenmesi sağlanır. Taşınan kiracı ise dairenin sahibi ile görüşerek ödenmesini sağlar. Taşınma gerçekleşmeden önce dairenin varsa aidat ısınma ve su borcu ödenir. Aidat, ısınma ve su borcu varken site dışına taşınma yapılamaz.

3.      Siteye 08.30 ile 18.30 saatleri dışında ve Pazar günleri taşınma yapılamaz. Taşınma sırasında sadece 50 kg altında ağırlığı olan ve ambalajlı ürünlerin asansör ile taşınması ve mutlaka asansörlere zarar vermeyecek şekilde kabin içinin korunması gerekmektedir. Taşınma sırasında asansörde oluşabilecek herhangi bir kırılma ve sürtmeden dolayı zarar taşınan tarafından tazmin edilir.

4.      Taşınma gerçekleşmeden önce taşınma tutanağının güvenlik personeli, ikamet edecek daire sahibi ve taşınmayı gerçekleştiren firma tarafından ortak alan kontrolü yapılarak imzalanması gerekmektedir. Bu tutanak imzalandıktan sonra taşınma sırasında ortak alanlarda oluşacak zarar ve ziyandan daire sahibi sorumludur.

Blok Girişleri ve Sahanlıklar:

1.      Blok girişlerine ve sahanlıklara görüntüyü bozacak ve /veya hareketi engelleyecek şekilde ayakkabı, ayakkabılık, koli, kullanılmayan eşya, çocuk arabası, bisiklet, saksı gibi eşyalar bırakılmaz.

2.      Bağımsız bölüm kapı önlerine kısa bir süre de olsa ayakkabı, terlik, şemsiye gibi eşyalar bırakılmaz.

3.      Bağımsız bölüm kapı önlerine çöp toplama saatleri dışında çöp v.s. bırakılmaz.

4.      Blok giriş ve sahanlıklarında çevreyi rahatsız edecek şekilde gürültü yapılmaması, yüksek sesle konuşulmaması gerekmektedir.

5.      Blok giriş ve sahanlık duvarlarının temiz tutulması, ilan v.b. şeyler yapıştırılması yasak olup, çocukların duvarları yazı ve resimle kirletmemeleri konusunda ebeveynlerin özen göstermesi gerekmektedir. Tespit edilmiş bir zararı hangi çocuk yaptıysa ebeveyni zararı tazmin eder.

6.      Bağımsız bölüm sakinlerince Blok giriş kapılarını devamlı kapalı tutulması gerekmektedir. Blok içi kapıları şifreli sistemle dışarıdan açılmakta olup, şifreler her Blok için düzenlenip Bağımsız bölüm sakinlerine bildirilecektir.

7.      Blok şifreleri ziyaretçiler ya da sitede ikamet etmeyen kimseler ile paylaşılmamalıdır.

Daire İçi Restorasyon, Tadilat ve Onarım

1.      Siz sakinlerimiz tarafından bağımsız bölüm içinde yapılacak onarımlar, hafta içinde 09:00-18:00 saatleri içinde yapılmalı, hafta sonu ve tatil günlerinde (Cumartesi ve Pazar) gürültülü çalışma yapılmamalıdır.

2.      Bağımsız bölüm içinde yapılacak onarım işleri hakkında önceden Site Yönetimine bilgi verilmeli ve Yönetim Planındaki esaslara uyulmalıdır.

3.      Bağımsız bölüm sakinlerince bağımsız bölüm içi onarım işlerinin kısa sürede ve çevreye rahatsızlık vermeden bitirilmesine özen gösterilmeli ve onarım sırasında oluşan inşaat atıkları, onarımın tamamlanmasından sonra çevreyi kirletmeyecek şekilde bağımsız bölüm sakini tarafından veya onarımı yapan firma tarafından Site dışına çıkarılmalıdır.Bu konuda sitede çalışan temizlik hizmetlisi yardımcı olamayacaktır.

4.      Bağımsız bölüm sakinleri onarım için gelecek firma ve çalışanları ile ilgili araç plakalarını Site Yönetimine bildirmeli ve güvenlik konusunda taviz verilmesi talep edilmemelidir.

Blok Dış Cepheleri

1.      Blok dış cepheleri Site’deki binaların genel görüntüsüne uymayan ve/veya genel görüntüyü bozabilecek değişiklikler yapılmamalıdır.

2.      Dış cephelerin bağımsız bölüm sakinleri tarafından aynı renkle bile olsa malik tarafından münferiten boyanması mümkün değildir.

3.      Bağımsız bölüm sakinleri, Site Yönetiminden bağımsız bölümlere takılacak klimalarla ilgili olarak yer konusunda onay almalıdır. Hiç bir site sakini istediği yere klima montajı yaptıramaz.

4.      Bahçe katlı bağımsız bölüm sakinlerince Site Yönetiminin onayı alınmaksızın, bahçeye ve bahçeden bağımsız bölüm girişine her hangi bir teçhizat takılmaz, dekorasyon amaçlı bile olsa tadilat yapamaz.

5.      Bahçe katını kullanan bağımsız bölüm sakinleri güneşlik vb. gibi koruyucu sistem yaptıracakları zaman Site Yönetimine danışıp kullanacağı güneşlik numunesi hakkında bilgi almadan herhangi bir şey yapmamalıdırlar.

Çöpler

1.      Bağımsız bölümlerin çöpleri sabah 08.00’ de temizlik elemanlarımız tarafından kapı önlerinden toplanacaktır. Çöp toplama saatleri dışında bağımsız bölüm kapılarının önlerine kesinlikle çöp bırakılmaması, özellikle geceden çöplerin kapı önüne bırakılmaması, hem blok içlerinin kokmaması hem de gece geç giden misafirlere çirkin bir görüntü gösterilmemesi açısından önem taşımaktadır.

2.      Bağımsız bölüm sakinleri çöpleri sızdırmayan, sağlam çöp poşetlerinde, ağzı kapalı olarak bağımsız bölüm kapısının önüne bırakmalıdır.

3.      Otopark bölgesine “daha sonra atılır” veya “temizlik personeli alır” ,düşüncesiyle çöp vb. bırakılmamalıdır.

4.      Evden çıkan eski eşya veya atılacak büyük ebatta nesneler ve taşınma kolileri  bağımsız bölüm sakini tarafından atılmalı Siteden uzaklaştırılmalıdır. Bu konuda temizlik elemanından yardım istenmemelidir.

Bahçe ve Yeşil Alanlar

1.      Çiçekler koparılmamalı, çiçeklere zarar verilmemelidir.

2.      Çimlerin üzerinde top oynanmamalı, bisikletle dolaşılmamalıdır.

3.      Çim alanların üzerinde piknik yapılmamalı ve yemek yenmemelidir.

4.      Site yönetiminin bilgisi dışında ortak bahçe alanlarına /yeşil alana çiçek, çalı formu, bitki, ağaç fidanı dikilmemelidir.

5.      Bahçe katlarının önünde yer alan ve projesinde gösterilen yeşil alanlar o bağımsız bölüme tahsislidir. Bununla birlikte tahsisli ortak alanlar gelişigüzel ve/veya kullanım amacı dışında kullanılamaz. Kendilerine bahçe tahsis edilmiş bağımsız bölüm sakinlerince peyzaj projesine aykırı herhangi bir ekim ve/veya dikim yapmamalıdır.

6.      Yeşil alana sigara izmariti ve benzeri kirletici maddeler atılmamalıdır.

7.      Mevcut yeşil alandaki bitkiler kişisel düşüncelerle Site Yönetimine bilgi verilmeden sökülmemelidir. Yerleri değiştirilmemelidir.

 

 

Spor Tesisleri

1.      Spor tesisi açılış ve kapanış saatlerine uyulması ve bu konuda yönetim personeline müdahalede bulunulmaması gerekmektedir.
Açılış saati: 08:00 Kapanış saati: 22:00

2.      Sosyal tesis içindeki spor aletlerinin amaçlarına uygun kullanılması, spor alet ve ekipmanlarının bulunduğu yerden çıkarılması, yerlerinin değiştirilmesi, ve sosyal tesisin dışına çıkarılmaması gerekmektedir.

3.      Sosyal tesiste bulunan spor aletlerinin bir çoğu çocuklar için tehlikelidir. Bu nedenle, 12 yaşından küçük çocuklar ile velilerince yazılı muvafakat belgesi Site Yönetimine teslim edilmedikçe 12- 17 yaş aralığındaki gençler, yanlarında velileri olmadan spor tesisini kullanamazlar.

4.      Spor salonları, kullanım saatleri dışında kilitli bulundurulacaktır.

5.      Spor salonundaki sistem ve aletler kullanım kılavuzunda belirtilen şekilde olacaktır.

6.      Kazaları ve yaralanmaları engellemek amacıyla 12 yaş altında çocukların spor salonuna girmesine müsaade edilmemelidir.

Açık Spor Alanları

1.      Spor tesisleri 10.00 – 20.00 saatleri arasında kullanılmalıdır. Site sakinlerince, hafta sonu ve tatil günlerine açık spor alanlarına dışarıdan misafir getirilemez.

2.      Spor tesislerinin, emniyet açısından sürekli kilitli tutulması ve başka amaçlarla kullanılmaması Site Yönetimi tarafından sağlanacaktır.

 

 

Yüzme Havuzu Kullanımı

1.      Yüzme havuzu, temizlik saatleri içinde ve akşam 20:00 den sonra kullanılmamalıdır.

2.      Yüzme bilmeyenlerin havuzdan faydalanmaları esnasında olası boğulma olaylarından Yönetim sorumlu tutulamaz.

3.      Havuzda su içerisinde ve güvertesinde el şakaları güreş v.b bedeni hareketler yapılamaz.

4.      Havuzda ve çevresinde top oynanmamalı, bisiklet, kaykay ve paten gibi araçlar ile şişme bot ve deniz yatağı kullanılmamalıdır.

5.      Havuza elbise ve kıyafet ile girilemez.

6.      Havuza duş alınmadan girilmemelidir.

7.      Havuz çevresindeki masa, sandalye, şezlong ve şemsiyeler usulüne uygun kullanılmalı, havlu vb. eşyalarla rezervasyon yapılmamalıdır.

8.      Havuz şezlongları oturma ve güneşlenme amacı dışında kullanılmamalı, havuz bölgesi dışına taşınmamalıdır.

9.      Yoğunluğun fazla olduğu tatil günlerinde, uzun süreli havuzdan ayrılmalarda şezlong ve sandalye üzerlerine havlu bırakılmamalıdır.

10.  Sigara,kağıt mendil,plastik bardak,vs. gibi çöpler çöp kutularına atılmalı, havuz ve çevresi kirletilmemelidir.

11.  Havuz çevresinde kırılacak ve kırıkları insanlara zarar verebilecek cam bardak vs. gibi eşyalar bırakılmamalıdır.

12.  Havuz çevresinde gürültü yapılmamalı, çevreyi rahatsız edici davranışlarda bulunulmamalıdır.

13.  0-6 yaş gurubu çocukların ebeveynlerinin gözetimi olmaksızın havuz çevresinde bulunmalarına izin verilmemelidir.

14.  Havuzbaşında yemek yenmemelidir.

15.  Havuza dışarıdan misafir getirilmemelidir.

Otopark ve Kapalı Garaj

1.      Misafir araçlarının site kapalı otoparklarını kullanmaları kesinlikle yasaktır.

2.      Araç içindeki çöp ve kül tablaları otoparkın içinde veya dışında yerlere boşaltılmamalıdır.

3.      Özel sürücüsü olan araçların kapalı otoparkta bağımsız bölüm sahiplerini beklerken araçlarını çalışır vaziyette bekletmemeleri sağlanmalıdır.

4.      Araç yıkama, yağ değiştirme, çevreyi kirletici onarım ve paspas temizlikleri otoparklarda yapılmamalıdır.

5.      Çocukların otoparka uygun veya başka amaçla girmeleri veliler tarafından, olası kazalara karşı tedbir olarak engellenmelidir.

6.      Otopark içindeki araçlarda cep telefonu, diz üstü bilgisayar vb. kıymetli eşyalar görünür şekilde bırakılmamalıdır.

7.      Otopark içindeki araçların üzerinde anahtar bırakılmaması, araç kapılarının araç terk edildiğinde kilitli bulundurulması hırsızlıklara karşı kişisel önlemler arasında değerlendirilmektedir.

8.      Otopark içinde şahsi eşyaların bırakılmaması ve atılması istenen eşyaların site yönetimine bildirilmesi gerekmektedir.

9.      Bağımsız bölüm sakini aracı olsa dahi kapalı otoparklara LPG’li ( Tüplü ) araçlar, emniyet açısından uygun olmadığından sokulmayacak ve park edilmeyecektir.

10.  Ziyaretçi araçlarının sitede sürekli park edilmesi konusunda güvenlik personeline baskı yapılmamalıdır.

11.  Araç anahtarları hiçbir nedenle sitede görevli güvenlik, temizlik ve teknik personele emanet edilmemeli, olası olaylar konusunda sorumluluk anahtarı teslim eden site sakinine ait olacağı düşünülmelidir.

12.  Araç park ederken ambulans,yangın aracı-söndürme cihazı vb. acil durum araçlarının geçişi ve kullanımını engellenmeyecek şekilde park edilmelidir.

13.  Site sakinleri evine yakın olduğu gerekçesiyle de olsa Site içindeki yol üzerine araçlarını park edemez.

14.  Araçlar, park halinde olan diğer araçların hareketini engellemeyecek şekilde park edilmelidir.

Ziyaret Kuralları

1.      Tüm ziyaretçi ve diğer amaçlarla siteye gelen kişilerin davranış ve kurallara uymaları ile ilgili sorumluluk ilgili site sakinine aittir.

2.      Bütün Bağımsız bölüm sakinleri evlerinde çalıştırdıkları yardımcı elemanların isimlerini ve telefon numaralarını (ev ve cep) Site Yönetimine bildirecektir (Yönetim Dahili Telefon ………. ).

Kargo-Posta-Kurye Hizmetleri

1.      Ana girişte bulunan güvenlik personelinin site sakinlerine gelen posta ve kurye benzeri evrakı teslim alma görevi yoktur. Bu konuda ısrarcı olunmaması gerekmektedir.

2.      <SPAN style=FONT-SIZE: 12pt; FONT-FAMILY: "Times New Roman","se